10. lokakuuta 2008

SoundCloud

Yhteisöllinen musiikkisivusto SoundCloud on avaamassa oviaan virallisesti. Esittelyvideo - SoundCloud: The Tour.

Berliiniläistä SoundCloudia on kuvailtu musiikkimaailman Flickriksi eli sivustolla on mm. mahdollista jakaa omatekemää musiikkiaan ja kommentoida muiden hengentuotteita. Palveluun ladattujen äänitallenteiden kestolla tai koolla ei ole merkitystä. SoundCloud vaatii rekisteröitymisen, rajoitettu peruskäyttö on ilmaista, täydet käyttöoikeudet saa maksua vastaan. Aluksi maksu on 9 euroa/kuukausi.
Ilmaispalveluun kuuluu:
  • Mahdollisuus lisätä max 5 uutta raitaa/kk.
  • Raitojen kokonaismäärällä ei ole rajoitusta mutta vain 10 viimeisintä näkyy muille.
  • DropBox ominaisuus jossa 5 viimeksi lisättyä raitaa listattuna.
  • Kontaktilistat 20 kumppanille.
  • Perustilastot raitojen käytöstä.
Maksullisella eli Pro-tilillä rajoituksia on vähemmän ja ominaisuuksia enemmän. Palvelu onkin suunnattu etupäässä musiikin ammattilaisille ja vakaville harrastajille. Käyttäjiä on jo sisäänajovaiheessa ollut monelta musiikin sektorilta, aloittelevista artisteita tunnettuihin levy-yhtiöihin. Palvelussa voi esimerkiksi jakaa tarkasti valikoiden kappaleiden demoversioita bändikavereille ja promoversioita DJ:lle, kokonaisia keikkatallenteita ja DJ-settejä kollegoille ja keikkajärjestäjille. SoundCloud: DropBox for Labels.


En ole itse ehtinyt palvelua testata, vaikka kovasti mukaan kutsuttiinkin. Josko sitten myöhemmin, kun saa enemmän omia kappaleita viimeisteltyä... SoundCloud vaikuttaa reippaalta idealta ja siinä on potentiaalia vaikka mihin. Ilmaisuus on aina plussaa ja vetää varmasti ihmisiä puoleensa mutta kynnys siirtyä sinne maksulliselle puolelle on suuri. Ainakin, jos artistin pitää tämä kaikki omasta pussista maksaa. Hienoa on myös, että sivuston API-rajapinta on avoin jolloin uusien lisäominaisuuksien rakentaminen palvelun ympärille on mahdollista. Täytyy seurata, mihin suuntaan palvelu alkaa kehittyä. Lisää mielenkiintoista luettavaa SoundCloud blogissa ja katseltavaa SoundCloud Vimeossa.
[Bojam - Yhteisöllistä musisointia]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti