1. toukokuuta 2006

"Aikuisille yökerho"

Lehdistä on saanut lukea, että Kuopioon on tulossa uusia ravintoloita, hyvä niin, mutta tässä olisikin haastetta, sillä on unohdettu ikäluokka 30-40-45 vuotiaat. Aikuisten yökerho puuttuu, missä ei olisi parikymppistä porukkaa. Pubeissa on kiva käydä, mutta jatkopaikka puuttuu, jossa olisi musiiikki aikuiseen makuun. Meitä nelikymppisiä kävijöitä varmasti olisi, mikäli on puheissa perää. - Nimimerkki Ois Sedu Koskiselle töitä | Savon Sanomat yleisönosasto 28.04.2006

Aha, no mikäs siinä. Aitoa kilpailua ja vaihtoehtoja tänne kyllä kaivataan mutta uuden Koskisjuottolan tulemisesta en innostu ollenkaan. Ja sitten pitäisi vielä sopia, mitä on se musiikki aikuiseen makuun.

Yökerhoja Kuopiosta löytyy useita. Yksi sellainenkin jossa ei pahemmin parikymppisiä käy. Ilmeisesti siinä on jotain vikaa, kun ei kelpaa. No ei kelpaa minullekaan. Kummallisuuksiahan täällä ravintolarintamalla riittää. Vai onko sekin nykyään luonnollista ja yleisesti hyväksyttyä, että baarin/kahvilan savuttomalla puolella saa aivan avoimesti pössytellä? Iltapäivisin iloiset opiskelijanuorukaiset löhöilevät loungeosastolla ja vetävät huiviin ehtaa kamaa, henkilökunnan keskittyessä tiskillä lähinnä vain seurustelemaan keskenään. On sen verran ala-arvoista amatööritouhua, että kenen tahansa suvatsevaisuus on kovalla koetuksella. Ymmärrän hyvin ihmisiä jotka eivät suostu lähtemään ravintoloihin enää ollenkaan. Sietokyvyn viimeinen raja on tullut vastaan. Suomi pian jälkijunassa ravintolatupakoinnin rajoittamisessa.

Musiikki aikuiseen makuun? Toivottavasti nimimerkki ei tarkoita hitti-iskelmiä, suomipoppia tai aikuisrokkia. Sitä perinteistä ja ilmeistä linjaa. Mutta jos "aikuisten yökerhossa" soitettaisiin vaikka näitä, olisin heti mukana. Ainakin vallitsevaan tilanteeseen se olisi melkoinen parannus. Nythän ravintoloissa soi samat tutut levyt ja biisit illasta toiseen. Usein jopa DJ:n soittamana, mikä on häpeä koko ammattikunnalle. Kenen on syy. Ensin on pikkutarkasti suunniteltu ravintoloiden valaistus, värimaailma, huonekalut, ruoka- ja juomalistat ym ym mutta musiikkiin ei ole satsattu pätkääkään. Olen tavannut ravintoloitsijoita jopa päivää ennen uuden suuren baarin avajaisia haalimassa levykaupassa jotain soitettavaksi sopivaa musiikkia. Jos panostus musiikkiin on todellakin tätä luokkaa, tulos ei voi olla hyvä. Asiakkailta ei jää koskaan laadusta pihistelyt huomaamatta... Että tervetuloa vaan Kuopioon ravintolanpitoon mutta mitään keskinkertaisuuksia tänne ei enää tarvita. Turha kimallus ja ahnehtiminen pois ja kaikki perusasiat kuntoon niin väkeä riittää jonoksi asti.

[Edit] 18.8.2006. Kommenttien päiväysmerkintä vaihtunut blogin siirron yhteydessä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä on “aikuisten” musaa yökerhoissa? nyt avatussa passionissa pyynnöt olivat tyyliin:rollarit,jotain tansittavaa suomirokkia,mitä paskaa tää on…soita kirkaa?? tyyli millä tavalla pyynnöt esitettiin ei todellakaa sovi”aikuisen”ihmisen käytökseen:/ no tässä jotain mitä tuli soitettua 6.5.passion clubilla..

nu shooz:i can´t wait 12´
junior:mama used to say 7´´
beyonce:krazy in love(rockwilder remix)cds
kanye west:addition(kenny dope remix)12´
kanye west:gold digger 12´
m.j:billie jean lp
sly&robbie taxi gang:billiee jean 12´
skyy:high(kenny dope rmx)12´
jimmy james:let´s go disco 7´
ricky martin:i don´t care(lex reggaeton rmx)cds
coft cell:tainted love ft.rihanna(s.o.s)
talkin heads:once in the lifetime lp
chas jankel:i no correda 12´
ronnie hudson:west coast poplock 12´
missy elliot:work it ft.50cent 12´
pamoja:ooh baby 7´
jimmy castor:it´s just begun(octopussy edit)7´
mtume:juicy 12´
kelis:trick me cds
gnarleys barkley:grazy 12´
gwen stefani:hollaback girl(diplo rmx)cds
bep:my humps(dirty south rmx)cds
kool&the gang:street kids lp
mark ronson:ooh wee 12´
wayne wonder:no letting go 12´
m.j.:p.y.t lp
ewf:let´s groove lp
heatwawe:boogie nights lp
j5:i want you back 7´
aretha franklin:rocksteady lp
herbie hancock:rock it 7´
breakestra:stand up ep
nas:get down(quantic soul orchestra rmx)7´
ludacris:stand up inst. 12´
cee-lo&jazzy pha:happy hour 12´
eli funkya, discoo,housee,dancehallia ja r´n´b:tä.....+jotain muuta kivaa!

Cascadeus kirjoitti...

Heh heh. Juuri noinhan ne paikallisten biisitoiveet menee, valitettavasti. Huomasin lehdessä Passionin mainoksen ja siinä taisi seisoa, että hiukan aikuisempi nightclub. Eli riehakkaasta pissisbiletyksestä astetta kypsempään ja kultivoituneempaan kossunkittaukseen nahkarotsi niskassa? Toivottavasti ihan sitä ei olla hakemassa. Niin kauanko se edellinen ravintola ehti kyseisellä liikepaikalla olla? En ehtinyt käymään kertaakaan…

Biisilista on ihan kelpo. Avausillaksi ja linjanvetosetiksi mainio. Itse laittaisiin mukaan kyllä paljon paljon muutakin. Jazzia, lattareita, vauhdikkaampaa housea ja elektroa. Jazzanovaa, incognitoa, louie vegaa… No joo, kutsutte minut paikalle, kun kaipatte lisää laadukasta aikuisten yökerhomusaa.

Anonyymi kirjoitti...

seuraavat biisit ei vielä uppoo…jonkun radion pitää vähä aikaa ´hehkuttaa´ näitä... KELIS: BOSSY, SLEEPY BROWN: MARGARITA, BEENIE MAN: HMM,HMM,HMM, PHARRELL FT, DADDY YANKEE: MAMACITA, SIT JOTAIN SERGIO MENDESIN UUDELTA?

Cascadeus kirjoitti...

Niin onko noi nyt ylipäätään soveliaita “aikuisempaan yökerhoon”? Varsinkin reggaetonin lasken tyypilliseksi teinimusaksi… Muuten se verrannollisuus valtamedioiden soittolistojen ja klubeissa esitettyjen biisitoiveiden tai tanssijoiden määrän välillä pitää kutinsa edelleen. Eihän tilanteen pitäisi mitenkään vaikuttaa DJ:n duuniin. KlubiDJ on pioneeri jonka työ vasta alkaa siitä, mihin valtamedioiden ja jukeboxien loppuu. Hyvä biisi ansaitsee tulla soitetuksi, oli muut mitä mieltä tahansa. “Kansaa pitää sivistää, ei laskeutua sen tasolle.”

Anonyymi kirjoitti...

ois kiva tietää mitä itse soittaisit aikuisemmalle väellä ja niin,että myös pysyisivät tanssilattialla?vaikka biisit omasta mielestä ovat täydellisiä,ne ei välttämättä miellytä yleisöä!dj kummuninkin soittaa yleisölle,EI ITSELLEEN!!!!!!itse teen kotona niin.tuskin kukaan esiintyjä haluaa nostaa itseään yleisön yläpuolelle….. semmonen toiminta kuuluu vain itseään täynnä oleville kusipäille!

Cascadeus kirjoitti...

Biisejähän löytyy tuosta omasta osiosta vaikka kuinka. Skarppina nyt Miro! :-) Missäs ne kaikki teidän biisilistat on… Todellakin toimii mutta juuri aikuisemmalle yleisölle. Kiitosta tinkimättömästä linjasta on tullut jälkipuheina paljonkin. Teinimestoissa saattaisi tulla sanomista mutta se on taas, että mihin se raja vedetään. Pitääkö parketin olla täysi vai kelpaako, että loungeosasto on täysi, väki nauttii virvokkeita ja viihtyy? Eihän ole temppu eikä mikään saada tanssijoita parketille. Niitä takuuvarmoja yllätyksettömiä hittibiisejä osa soittaa kuka vaan kokenut DJ. Ennemminkin se on minusta kusipäisyyttä, ettei DJ vaivaudu tekemään töitä rahansa eteen. KlubiDJ ei ole mikään toivelevyautomaatti. Aivan yhtä hyvin ravintolaan voidaan hankkia tietokone soittamaan musiikkia, jos se linja on vain ja ainoastaan asiakkaita nuoleskeleva. Kone osaa tehdä sen saman työn ja vielä paljon halvemmalla.

Niin kenen ehdoilla tässä pitäisi mennä? Itsekin valitit, että asiakkaat toivovat sinulta Popedaa ja Rollaattoreita. Et soittanut, miksi? Tekeekö se sinusta kusipään? Se vanha vertaus klubiDJ pappina tai kapellimestarina pitää paikkansa edelleen. DJ on auktoriteetti. Alansa ammattilainen. Klubeissa DJ ON korokkeella, kansan yläpuolella… Menetkö sinä papille neuvomaan, saarnasit väärin tai kapellimestarille, että sovitus oli hanurista. Onko pappi/kapellimestari huono, jos tilaisuudessa ei ole tupa aina täysi. Puhuvatko/johtavatko he silloin itselleen, jos kuulijoita on vain vähän. Respect!

Lähetä kommentti