2. lokakuuta 2008

Niksinurkka - Fillarin valo

Olen fanittanut Osramin DOT-it monikäyttöisiä led-valoja niiden alkutaipaleesta asti. Varsinkin ensimmäisen sukupolven järeämmällä ruuvikiinnityksellä olleet lamput olivat oivallisia askarteluaihioita. Nyt kun illat pimenevät ja on aika kaivaa keinovalot esille, tässä yksi omista suosikkivirityksistäni, DOT-it polkupyörän ajovalo. Aivan yksinkertainen rakennelma jossa lamppu on kiinni itsetuunatussa ohjaustangon telineessä irroitettavalla velcro-tekstiilitarrapinnalla. Näin lamppuosa on helppo ottaa irti ja mukaan, kun jättää pyörän parkkiin.

Tarpeet: (Osien yhteishinta 10-15 euroa)
  • 1 kpl Osram DOT-it valo (Classic tai vaikka uusi vesitiivis malli)
  • 1 kpl ohjaustankoon sopiva heijastimen/kissansilmän kiinnike
  • Perustyökalut kiinnikkeen asentamiseen tankoon
Idea on niin yksinkertainen ettei se tarvinne seikkaperäisiä teko-ohjeita. Jokainen näppäräsorminen puuha-pete osaa tämän. Valokuvista voi päätellä rakennetta. DOT-it pakkauksen mukana tulee kaikki muut osat paitsi tangon kiinnike. Heijastinkiinnikkeitä saa kaupoista uutena parilla eurolla ja käytettyinä ilmaiseksi fillarihuolloista. Rikkinäisetkin kelpaa, koska itse heijastinosaa ei nyt tarvita. Vain tasainen pinta johon velcrotarran toinen puolisko liimataan, vastakappale liimataan vastaavasti lampun takakanteen.


Ajovalo versio 1.0 on ollut nyt käytössä reilun vuoden ja hyvin toimii. Kolmen ledin valoteho riittää valaisemaan pilkkopimeää tietä mainiosti muutaman metrin päähän. Kaupunkialueella katuvalojen alla ja pelkkänä huomiovalona tuossa on säihkettä enemmän, kuin tarpeeksi. Tosin kiinnitysosan toinen pehmeämpi velcro alkaa jo vähän nukkaantua ja ote ei ole niin tiukka, kuin uutena. Olisikohan parempi laittaa tekstiilitarrojen tilalle magneettipinnat. Molemmat kiinnitysvaihtoehdot tulevat nykyään uusien lamppumallien mukana. Magneetin ei pitäisi niin kulua kovassakaan käytössä. No täytyy testata. Mutta siitä lisää tulevissa niksinurkkatuokiossa...

[Työsuhdepolkupyörä]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti