3. syyskuuta 2008

Uusi Otus

Espoolaisyritys EKS:n uusi Otus DJ/Midi-ohjain on viimein tulossa kauppoihin. Vähän myöhemmin perässä seuraa pikkuveli Otus RAW. Hinnat asettunevat aluksi noin 700 euron ja 500(?) euron tuntumaan. Otuksesta haluttaisiin kovasti tehdä tulevien vuosien Technics SL-1200 joka kuuluisi jokaisen klubin vakiokalustoon. En tiedä, onnistuuko temppu vielä näiltä malleilta mutta Otusmaisten laitteiden yleistyminen on hyvinkin mahdollista. DJ-käyttöön laite vaikuttaa varsin jämäkältä, selkeältä ja suoraviivaiselta. Erityisen hyvää on Otuksen ohjelmistoriippumattomuus eli se ei vanhene tietokoneiden mukana vaan voidaan kytkeä ja konfiguroida mitä moninaisempien ääni- ja kuvalähteiden ohjaimeksi vielä vuosienkin päästä. Kunhan vain usb-liitäntä ja Midi-tuki löytyy...
YouTubesta löytyy 10-osainen sarja jossa pelimanni Oded Peled esittelee EKS Otusta. Kuin myös erillinen toimintapätkä EKS Otus Live Demo.

Omia tarpeita Otus ei oikein tyydytä. Ableton Liven rinnalle kaipaa vähän toisenlaista ohjainta. Jotain Korg Zero 8:n, Vestax VCM-600:n tai Monodeck II:n tapaista. Enempi musiikintekijälle tai controlleristille, kuin DJ:lle suunniteltua vempainta. On oltava enemmän kanavia, kanavakohtaisia potikoita ja painikkeita. Otus on optimoitu kahden raidan käskyttämiseen joten useamman raidan yhtäaikainen hallinta on hankalaa. Digitaaliajan muusikolle ja DJ:lle ei siis ole edelleenkään keksitty yhtä ylivertaista ohjainlaitetta joka täyttäisi kaikki toiveet. No tiedä sitten, onko sellaista koskaan tulossakaan. On tämä Otus silti tutustumisenarvoinen tapaus. Kannattaa käydä koeajamassa, jos tilaisuus tulee.

[MusikMesse 2008] [Robert Henke Workshop]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti