17. marraskuuta 2007

Kannettavan kanssa keikalla

Djtechtools.comissa on oiva kirjoitus otsikolla How to keep your laptop safe. Eli mitä muusikon ja DJ:n kannattaa ottaa huomioon kannettavan tietokoneen kanssa keikkaillessa ja matkustellessa. Käytännön kokemuksia ja vinkkejä on kysytty alan konkareilta. Muutama poiminta artikkelista:
  • Varaudu ennalta vika- ja häiriötilanteisiin. Tärkeiden tiedostojen varmuuskopiot on oltava mukana. Mahdollisesti jopa toinen varakone tai ainakin tarvittavien ohjelmistojen asennuspaketit jolloin ohjelmat voi hätätapauksessa asentaa lainakoneeseen.
  • Kiinnitä huomiota laitteiden sijoitteluun keikkapaikalla. Käytä tukevia standeja! Ei juomia laitteiden lähelle! Pidä laitteet puhtaana. Mukana on hyvä olla puhdistustarvikkeita, pari ylimääräistä kytkentäkaapelia ja jatkojohto. Taskulamppu tietysti tai pieni usb-joutsenkaulalamppu ja ehdottomasti kaikkien laitteiden virtalähteet...
  • Suojaa laitteet kuljetuksessa. Käytä kestäviä ja mahdollisimman vähän huomiota herättäviä laukkuja. Hotellihuoneessa ja keikkapaikalla käytä Kensington vaijerilukitusta, jos jätät laukut ja laitteet vartioimatta.
[Kannettavan kanssa kahvilassa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti