23. maaliskuuta 2006

Satusuomalainen

Ensimmäinen äänestyskierros suurimmasta suomalaisesta satuhahmosta on päättymässä sunnuntaina. Oma suosikkini on ehdottomasti Juhani Peltosen urheilusankari Elmo. Siinä on ollut esikuva vailla vertaa jo pikkupojasta saakka ja nyt mitä vanhemmaksi tulee, sitä elmomaisemmaksi oma elämä on muuttunut. Aliinat, Derwangat, Endre Kissit, Järnefeltin kehtolaulut... iloineen ja suruineen, kaiken merkityksineen.

Kunnia Elmon suosiosta kuuluu ehdottomasti YLEn Radioteatterin kuunnelmaversioille jotka ovat todellisia mestariteoksia. Elmo -kuunnelmat pitäisi lähettää radiosta jokaisena itsenäisyyspäivänä siinä, kuin televisiosta tulee Tuntematon sotilas.

Tai jos saisi vielä toista, vähän vastaavanlaista ehdokasta äänestää niin se olisi Gösta Sundqvistin Koe-eläinpuisto radio-ohjelmaan luoma hahmo Antero "Antsa" Halonen. Armoitettu hiihtomestari, Pyykönniemen latukettu ja Grenoblen krokotiili. Elmon henki eli hyvin vahvasti mukana myös Antsassa, tosin selvästi roisimmassa muodossa... Niin ettäkö miten Elmo ja Suomi olisi pärjännyt curlingissa? No voitokkaasti tietysti, ja Unkari olisi tullut toiseksi.

Elmo, alakuloinen menestyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti