8. heinäkuuta 2005

Kuopio Festivals 2005

Syyskauden kulttuuripläjäys näyttää sangen kiintoisalta. Esittelylehden sanoin:

Kirjakantti - Kirjallisuustapahtuma 01.-04.09.2005. Kirjakantti tuo Kuopioon nimekkäitä kirjailijoita. Toista kertaa järjestettävä Kirjakantti -kirjallisuustapahtuma on jo perinnettä. Ohjelma on monipuolinen ja kirjailijavieraat ovat tapahtuman vetonauloja, samoin oman kaupungin kulttuurihenkilöt.

Kallava - Teatterifestivaali 08.-11.09.2005. Teatterifestivaali Kallava toteutuu Kuopiossa kuudennen kerran. Aikaisempina vuosina rungon muodostanutta valtakunnallista harrastajateatterikatselmusta ei enää järjestetä Kuopiossa. Kallavassa ovat esillä pääosin ammattilaisten tekemät tuotannot ja kansainväliset vieraat. Teemana on "teatterin monet muodot".

ANTI - Contenporary Art Festival 15.-18.09.2005. ANTI -festivaali on Kuopiossa vuosittain järjestettävä nykytaidetapahtuma, joka painottaa ohjelmistovalinnoillaan radikaalia, kokeellista ja epäkaupallista taidetta. Neljättä kertaa ANTI tuo esille ympäristö- ja live art- taidetta kaupunkitiloissa; taiteilijoiden haasteena on sovittaa teos tai esitystilanne sopivaksi ympäristöön ja sen käyttäjäkuntaan.

Vilimit - Elokuvatapahtuma 21.-25.09.2005. Kuopion Vilimit -elokuvatapahtuma tarjoaa ensi syksynä täyslaidallisen musiikkielokuvia klassikoista uutuuksiin; poppia, rockia, soulia, reggaeta ja suomi- iskelmää. Elokuvaesitysten lisäksi ohjelmistossa on taiteilijatapaamisia, rock-aiheinen näyttely ja musiikkiklubeja tapahtuman aikana. Kuopion Vilimit -elokuvatapahtuma on tänä vuonna teemansa mukainen Rokki-Vilimit.

Elonkorjuujuhlat - 26.-27.08.2005. Elonkorjuujuhlilla elokuussa on tarjolla Terveyttä luonnosta. Elonkorjuujuhlien taustalla on Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen lisäksi komea lista erilaisia järjestöjä ja yhteisöjä.

Matkamarkkinat - 03.09.2005. Kuopion torilla kohtaavat matkaavat ihmiset. Maailman suurimman matkahuutokaupan lomassa tarjolla matkoja minne tahansa ja milloin tahansa.

Tarkempi info ja ohjelmisto: www.kuopiofestivals.fi. Kaupungilla liikkuvien kannattaa etsiä käsiinsä juuri ilmestynyt Ajatukset liikkeelle festivaalilehti. Lehdessä on mainioita henkilöhaastatteluja, tapahtumaesittelyjä ja -vinkkejä. Jos pitäisi nostaa koko ohjelmalistalta yksi tapahtuma ylitse muiden, se eittämättä olisi Vilimien Panssarilaiva Potemkin elokuvan säestyskonsertti. Todella ainutkertainen tilaisuus! Klassikkoelokuva, ehdottomasti yksi maailman parhaista elokuvista. Elokuva jonka näkeminen pienenä järisytti mieltä kovin. Elokuva jonka ansiosta suurin osa nykyisistä länsimaisista lällärielokuvista ei innosta ollenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti