21. lokakuuta 2004

Azymuth @ Club Bundolo

Sannalta tuli taas loistavia uutisia...

Brasilia on osaltaan opettanut maailmaa tanssimaan yli neljä vuosikymmentä. Kolmena näistä vuosikymmenistä yksi rakastetuimmista lehtoreistamme on ollut trio nimeltään Azymuth. 60-luvun lopulla Jose Roberto Bertrami, Ivan Conti ja Alex Malheiros räjähtivät keskelle Brasilian bossa novan jälkeiseen pysähtyneisyyden uneen vaipunutta jazz-maailmaa kuin pystymetsästä, mukanaan aimo annos seksiä, huumeita ja rock'n'rollia.

Siitä lähtien he ovat yhdistelleet jazzia ja omaa afro-brasilialaista huumaansa ja onnistuneet omalta osaltaan siirtämään sitä väistämätöntä päivää kun "tanssilattiajazzista" tulee synonyymi "juppien kutumusalle" ja tarvitaan jokin uusi pystymetsästä tai nurkan takaa kujalta keskellä seestyneitä bileitä pamahtava luonnonlapsijoukkio. Toistaiseksi, Azymuthilla riittää kuitenkin tähän hommaan tarmoa. He ovat viime vuosina tehneet ahkerasti yhteistyötä niiden nuorenpolven tuottajien ja muusikoiden kanssa, jotka ovat aikoinaan löytäneet inspiraatiota Azymuthin 70- ja 80-luvun levyiltä. Tähän listaan lukeutuvat mm. Jazzanova, Global Communications, Mark Pritchard, Kenny Dope, Nuspirit Helsinki ja 4Hero.

Viime visiitillään Helsinkiiin ja Bundoloon, bändi tarjosi kaupunkimme klubikansalle yhden sen vuoden ehdottomista huipuista. Tai kaksi, sillä he soittivat omaa keikkaansa edeltävänä iltana samassa salissa vapaamuotoisemman yllätys keikan, jamipohjalta. Näistä keikoista puhutaan yhä. Lavalle kipusivat viime kerralla mm. Neff Irizarry (Mr Gone) ja Mamba (Giant Robot, Nuspirit Helsinki). Tällä kertaa varmistuneita vieraita ovat ainakin legendaarinen Eero Koivistoinen.

Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu ja tälläkin kertaa saattaa lavakemia ryöppyä yli, hyvällä tavalla. Eturivin kannattaa varautua kastumaan. Tunnelma Ratakadun kellarissa tulee olemaan kuuma ja kostea. Yhdestä illasta riittää valohoitoa vaikka koko marraskuulle.

13.11.2004 | Club Bundolo, Ravintola Bocambo, Helsinki | Info: www.bundolo.info

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti